Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Acupunctuur

Acupunctuur is net zoals 'n aantal andere complementaire geneeswijzen een belangrijke aanvulling voor de reguliere geneeskunde. Door onderzoek wordt steeds meer duidelijk voor welke indicaties acupunctuur nuttig en verantwoord toegepast kan worden. Net zoals in de reguliere geneeeskunde verandert acupunctuur langzamerhand van een empirische en op ervaring gebaseerde wetenschap (= practise based acupunctuur) naar een op het resultaat van onderzoek gebaseerde wetenschap (= evidence based acupunctuur). Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van acupunctuur is 'n belangrijk aspect om meer aansluiting te krijgen bij de reguliere geneeskunde. Als huisarts acupuncturist probeer ik naast patiëntenzorg hieraan bij te dragen.

Als arts zal ik ook steeds vanuit een westerse visie aandacht besteden aan de aspecten van uw gezondheid. Dit voorkomt dat klachten die ‘n andere behandeling behoeven over het hoofd worden gezien.

Integrale Geneeskunde

Integraal betekent voor mij als huisarts dat alle aspecten uit het leven van een patient belangrijk kunnen zijn voor de oplossing van diens probleem. Fysieke, psychische, maar ook omgevings factoren (bv. arbeidsomstandigheden, allergiën, culturele achtergrond) zijn verantwoordelijk voor uw welbevinden. U kunt daarom bij mij ook 'n afspraak maken om via gesprekken hulp te krijgen bij vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. Er dienen zich in het leven voortdurend keuzemomenten aan waar stilstaan en reflectie nodig zijn om vervolgens weer verder te kunnen. Enkele voorbeelden:

Iets over mezelf

Dokter Fonville

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan in begeleiding van mensen op hun levenspad. Kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunde en andere oosterse stromingen heeft zijn stempel gedrukt op hoe ik nu in de wereld sta en hoe ik mij dienstbaar maak als huisarts/acupuncturist/coach.
Mijn ervaring als mens en als arts en de kennis die ik heb opgedaan deel ik in mijn praktijkvoering. Mensen ondersteunen in hun zoektocht naar heling en naar verbinding met hun essentiële zelf is het werk waar mijn hart naar uitgaat.

De acupunctuuropleiding volgde ik bij de NAAV (Ned. Artsen Acupunctuur Vereniging). Als NAAV lid dien ik te voldoen aan nascholingseisen en me te houden aan reglementen voor bijvoorbeeld ethiek, hygiëne en praktijkvoering.

Psychotherapeutische scholing vond plaats aan het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie).
Daarnaast heb ik mij naast ’n opleiding in China nader verdiept in diverse richtingen van de acupunctuur zoals de auriculotherapie, segmentale acupunctuur, triggerpoint therapie en de kruidengeneeskunde.

Ik ben gecertificeerd lid van de NAAV (AGB code 84057815) en BIG geregistreerd onder nummer 69020985001

René Fonville

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB