Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Tijdens het eerste bezoek zal ik door middel van het stellen van een aantal vragen een beeld vormen over uw klachtenpatroon. Daarna bekijk ik uw tong en voel de pols om een nog vollediger beeld te krijgen van de problematiek.

Als arts zal ik ook vanuit een westerse visie aandacht besteden aan de aspecten van uw gezondheid. Dit voorkomt dat klachten die ‘n andere behandeling behoeven over het hoofd worden gezien.

behandeltafel
Acupuncturisten werken met de bekende dunne naalden, als wel met   moxa: dat is het verwarmen van acupunctuurpunten door het branden van de artemisia vulgaris (zie afbeelding).

Moxa behandeling

Bij verdoven en pijnbestrijding wordt ook wel elektrostimulatie toegepast, dat is het stimuleren van de acupunctuurnaalden met een zwak elektrisch stroompje. Deze techniek mag niet worden toegepast bij hartpatienten met ritmestoornissen of een pacemaker. In plaats van naalden kan men in voorkomende gevallen de laser gebruiken. Cupping is het plaatsen van verwarmde glazen kopjes op de huid, waarbij een onderdruk wordt gecreëerd, zodat het lichaam sterk doorbloed raakt en energieblokkades worden opgeheven.

Door het prikken met naalden wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd, afhankelijk van het doel van de behandeling.

Na enkele behandelingen zal het effect van de behandeling geëvalueerd worden.

Voor het eerste bezoek wil ik u vragen 'n intake formulier in te vullen. Daarin kunt u uw klachten in alle rust beschrijven en antwoord geven op 'n aantal vragen die voor mij als therapeut van belang zijn.

Intake formulier

Naast acupunctuur maak ik als dat nodig is gebruik van andere methoden zoals gesprekken, meditatie en droomduiding. De ervaring leert dat het inzetten van deze aanvullende methoden erg effectief kan zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB