Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Wat is een ‘triggerpoint’ ?

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. De therapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.


Triggerpoints kunnen zich uiten in:


Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?


Wat doet de therapeut ?


De therapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints. Precies die plaatsen zal de fysio- therapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

behandeltafel

Painregion

Waar richt de behandeling zich op?


De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naald- je worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spie- ren langs de wervelkolom.


Hoe voelt dry needling aan?


Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat ver- moeid / stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.


Wat gebeurt er daarna?


U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Bron:

DryNeedling.nl - Patiënteninformatie in Nederland

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB