Praktijk voor acupunctuur &

integrale geneeskunde

Acupunctuuranimatie

Grote Molenstraat 20

6661 DJ Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

 

 
 
 
 

Acupunctuur is geen wondermiddel. De behandeling is erop gericht om de verstoorde 'energie-huishouding' weer in balans te brengen. Het blijkt in de praktijk dat het herstellen van het energie-evenwicht vaak leidt tot het verhelpen van de klachten. In andere gevallen worden ze beslist minder. Acupunctuur is niets anders dan het stimuleren of juist remmen van bepaalde energiën door op van tevoren vastgestelde punten (acupunctuurpunten) kleine naalden in te brengen.

Acupunctuur is gebaseerd op het begrip energie (Qi). Energie die in de natuur zorgt voor o.a. plantengroei, het klimaat, de seizoenen, het dag- en nachtritme. In de mens zorgt het voor alle processen die hem tot een levend wezen maken: Het kunnen zien, horen, denken, voelen, stofwisseling van voedsel, de ademhaling, het kloppen van het hart, slapen en dromen, het kunnen uiten van emoties en het ontplooien van talenten, kortom alles.
In een gezonde situatie zijn al die vormen van energie in de mens en zijn omgeving, met elkaar in evenwicht.


Ziekte is een verstoring van de natuurlijke balans. In gevallen waarin het lichaam niet in staat is dit evenwicht te herstellen, kan een acupunctuurbehandeling uitkomst bieden. Acupunctuur kan klachten verlichten of ziektes genezen.  Het is ook een methode om ziekte te voorkomen en werkt dus preventief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

Intake

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

 

FB